برنامه نویسی موبایل
برنامه نویسی موبایل چیست؟ توضیحات کامل و به زبان ساده برنامه چی
یکی از ایراد هایی که توسعه بومی (Native Development) دارد این است که باید همه کدهای اپلیکیشن خودتان را هم در اندروید و هم در iOS دوباره از نو بنویسید. ( مثلا اگر بخواین هم ویندوز فون یا یکی از پلتفرم های دیگه رو پشتیبانی کنین، باید همه اپلیکیشن رو دوباره از نو بنویسین). برای مثال، برنامه نویس موبایل، محتوای شبکههای اجتماعی و تبلیغات را با استفاده از فراخوانی آنها توسط خدمات شرکتها به دست میآورد. اپلیکیشنهای موبایل هم درست مثل وبسایتها میتوانند ایستا یا پویا باشند. در اپلیکیشنهای ایستا تنها میتوان صفحاتی را مشاهده و کرد و اطلاعات ارائه شده در آنها را دید. در واقع هیچ امکاناتی برای تعامل با اپلیکیشن یا استفاده از آن برای انجام کاری خاص وجود ندارد؛ این نوع اپلیکیشنها چندان پرطرفدار نیستند و در گذشته بیشتر وجود داشتند.
در مقابل آن، یک PWA را میتوان، با جستجو به وسیله موتور جستجو پیدا کرد و بلافاصله از طریق مرورگر به آن دسترسی داشت، در نتیجه نیاز صاحبان کسب و کارهای تجارت الکترونیک جهت توسعه برنامههای بومی برای چندین سیستم عامل موبایل از بین میرود. البته روش دیگری هم به جای توسعه بومی وجود دارد که با استفاده از آن میتوان تنها با یک بار نوشتن کدها، هم نسخه اندروید و هم نسخه iOS را ساخت. به این شیوه «توسعه چند پلتفرمی» یا «توسعه چند سکویی» (Cross Platform) گفته میشود. از جمله فناوریهای رایج توسعه چندپلتفرمی میتوان به فلاتر و Xamarin اشاره کرد. همانطور که پیش از این نیز به آن اشاره شد، برنامه نویسی موبایل شامل دو پلتفرم اصلی اندروید و iOS است. همچنین، فریمورکهای معروفی مانند React، Angular و Vue.js بر پایه JavaScript ساخته شدهاند و به توسعهدهندگان اجازه میدهند اپلیکیشنهای پیچیده وب ایجاد کنند.
تک دیک هیچگونه مسئولیتی پیرامون این مطلب و محتوای صفحاتی که به آنها در این مطلب لینک داده شده است یا خدمات مرتبط با آنها بر عهده نمیگیرد و آنها را تأیید یا رد نمیکند. HTML5 از جانب مرورگرهای موبایل و دسکتاپ به صورت کامل پذیرفته شده میباشد. دوم آنکه فریمورک اپلیکیشنها حتی بعد از آنکه سوئیفت بتواند جای خود را در این عرصه باز کند همچنان به آبجکتیو سی وابسته خواهد بود. البته من نظر شخصی خودم را با توجه به تحقیقی که در این زمینه داشتم به شما انتقال میدهم و ممکن است نظرها متفاوت باشد و خوشحال میشویم نظرات وتجربههای خود را با ما به اشتراک بگذارید. ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم. برای اینکه تصویر بزرگتر شود، میتوانید بر روی آن کلیک کنید تا بزرگنمایی شود.
در ادامه مطلب برنامه نویسی اندروید با گوشی های اندروید به برخی از پرسشهای متداول در این حوزه پاسخ داده شده است. C4droid یک محیط توسعه یکپارچه بسیار کاربر پسند و محبوب برای C/C++ در پلتفرم اندروید است. میتوان برنامههای C و C++ را با استفاده از این محیط توسعه به طور مستقیم در موبایل نوشت و اجرا کرد. البته باید توجه داشت که این ابزار دستکم در هنگام نگارش این مطلب رایگان نبوده است. اگرچه موارد بیان شده در بالا، ابزارهای هستهای لازم برای برنامه نویسی اندروید با گوشی های اندروید هستند، برنامههای کاربردی دیگری نیز برای ارتقا برنامه نویسی اندروید در گوشی های اندروید وجود دارد.
در کنار دورههای آموزش برنامهنویسی موبایل سعی کرده ایم که مطالب مفیدی به عنوان مکمل آموزش برنامه نویسی موبایل به شما ارائه دهیم تا با دید و زاویه بازتری به برنامهنویسی موبایل نگاه کنید و همیشه بروز باشید. بعد از اینکه پلتفرم موبایل مد نظر خود را مشخص کردید برای مثال Android یا iOS شما باید مفاهیم اصلی برنامه نویسی و زبان مورد نیاز آنرا برای تولید اپلیکیشن ها یاد بگیرید . در حقیقت اندروید یک سیستم عامل است که دارای بزرگترین سهم از بازار گوشی های موبایل است. بزرگی این سهم به اندازه ۸۰ درصد از بازار میباشد (در مقایسه با سهم ۱۸ درصدی اپل). این عددها شاید کمی گول زننده باشند، چون بازار اندروید بخش بندی شده است و شامل گوشی ها و دستگاه های بسیار زیادی میشود که توسط سازندگان مختلف ساخته میشوند و نسخه های مختلفی از سیستم عامل اندروید را اجرا میکنند. همچنین، زمان یادگیری برنامه نویسی موبایل به سرعت یادگیری و تمرین در برنامه نویسی موبایل نیز ارتباط دارد.
گاهی پیش آمده یک اپلیکیشن عرضه شده به مایکت ها، محبوبیت زیادی پیدا کرده و برنامه نویسش را به درآمد بالا و یا حتی ثروت رسانده است. اما می توان ادعا کرد که چنین اتفاقی با پشتکار زیاد برای شما خواهد افتاد. در صورتی که برای شروع یادگیری به دنبال دوره آموزشی و مسیر یادگیری ویژه خود هستید درخواست مشاوره خود را از طریق دکمه زیر ثبت کنید. برنامهنویسی موبایل بیشتر از اینکه به دانش ریاضی سنگین نیاز داشته باشه، به تفکر منطقی و توانایی حل مسئله نیاز داره. این یعنی اگه بتونید یه مسئله رو تحلیل کنید و براش راهحل پیدا کنید، شما یه قدم جلو هستید.
XCode یک محیط یکپارچه برای برنامهنویسی اپلیکیشنهای IOS است که مستقیما توسط شرکت اپل به برنامهنویسان ارائه شده است. در نقشه راه برنامهنویسی موبایل برای سیستمعامل IOS شما تنها باید به زبان سوئیفت مسلط شوید و XCode را روی سیستم مک خود نصبکرده و شروع به یادگیری برنامهنویسی IOS کنید. علاوه بر این شما میتوانید اپلیکیشنهایی که تولید کردهاید را در app store منتشر کنید. این شامل طراحی اپلیکیشن های کاربردی، بازی ها و سایر نرم افزارهایی است که روی تلفن های هوشمند، تبلت ها و سایر دستگاه های تلفن همراه اجرا می شود. هر چند که گوشی های موبایل یرای برنامه نویسی ساخته نشدهاند، اما با استفاده از ابزارها و نرمافزارها و ابزارهای گوناگون تولید شده در این راستا و با این هدف، میتوان به برنامهنویسی پرداخت. در این بخش از مطلب برنامه نویسی اندروید با گوشی های اندروید مجموعه اموزشهای برنامهنویسی اندروید پروژهمحور به طور اجمالی معرفی شدهاند.
اصلا در ایران برای این دو زبان عالی بازار کاری وجود ندارد پس زیاد خود را درگیر این دو زبان نکنید. میتوان به جرأت گفت که مشهورترین زبان برنامهنویسی برای طراحی اپلیکیشنهای موبایل در دنیا، زبان پایتون میباشد. پایتون یک زبان سطح بالا است که در توسعه وب، توسعه اپلیکیشن ها، تولیدGUI های دسکتاپ، توسعه نرمافزارهای کاربردی و آنالیز دادههای عددی و علمی بسیار استفاده میگردد. اپلیکیشن موبایلی، نوعی برنامه است که برای اجرا در دستگاههای موبایل (قابلحمل) طراحی و عرضه میشود که این دستگاه میتواند یک گوشی هوشمند یا یک تبلت باشد. اپلیکیشنهای موبایلی، با وجود اینکه نرمافزارهایی کوچک با عملکرد محدود هستند؛ اما میتوانند نقش مهمی در بهبود ارائه خدمات به مشتریان و افزایش رضایتمندی آنها از تعامل با برند داشته باشند. این برنامهها مثل یک بازی، ماشینحساب یا یک مرورگر، برخلاف نرمافزارهای طراحیشده برای کامپیوترهای رومیزی و لپتاپها، جزئی از سیستمهای نرمافزاری یکپارچه نیستند بلکه هر کدام بهطور مستقل، قابلیتهای محدودی را ارائه میدهند.
اما در نهایت این علاقه خودتان است که تعیین می کند دنبال برنامه نویسی موبایل بروید یا برنامه نویسی وب. دانستن این نکته که بازار کار برنامه نویسی موبایل بهتر است می تواند در انتخاب کمکتان کند. حتما با پیدا کردن مهارت و تجربه می توانید امکان بیشتری برای کار کردن بیابید. در این زمینه میتوانید در شرکت های برنامه نویسی موبایل استخدام شوید یا اپلیکیشن های شخصی خود را تولید کنید . در آخر، همانطور که اشاره کردم، بازار موبایل و برنامه نویسی موبایل طوری است که انگار رشد و پیشرفت خودش را طی سالها ادامه میدهد، پس میتوانیم بگوییم آینده بسیار خوبی در این زمینه برای توسعه دهندگان وجود دارد.
در مقایسه با سایر زبانها خصوصأ زبان kotlin به حافظه بیشتری هم نیاز دارد. اندروید یک زبان شیگرا با موضوعات گیجکننده است، مانند ساختارها، خطاهای اشارهگر و بسیاری از ساختارهای پیچیده دیگر که اگر SDK جاوا را به اینها اضافه کنیم، همه چیز پیچیدهتر میشود. وقتی برای اولین بار سراغ کدنویسی اندروید میروید، باید خود را برای مبارزهی اینکه جاوا چیست و اندروید چگونه کار میکند، آماده کنید. برنامهنویسی با استفاده از جاوا همچنین نیاز به درک پایهای از مفاهیم (گریدل (مانند Manifest Android و XML دارد. البته تبدیل آنها به نرمافزار Native بدین معنا نیست که کدهای ما Compile شوند بلکه بر اساس پلتفرم مورد نظر، Cordova یک اپلیکیشن Native تولید میکند و در آن یک web view قرار میدهد و کدهای ما را درون آن اجرا میکند.
طراحی اپلیکیشن موبایل آمارهای درآمدی فوق العاده ای در سرتاسر جهان ایجاد کرده است! این موضوع را با نگاهی کوتاه به جدیدترین آمار و اخبار حوزه برنامه نویسی و تکنولوژی برنامه های موبایل متوجه شد. نکته دیگری که تخصص توسعه اپلیکیشن موبایل را به یکی از جذاب ترین زمینه های ممکن برای فعالیت تبدیل می کند، گسترش و پیشرفت روز افزون آن در زندگی روزمره افراد و حتی حوزه های تخصصی علمی، کاری، تحصیلی و… است. اگر تصمیم به شروع یادگیری برنامه نویسی اندروید یا ios دارید، این مطلب برای شما در نظر گرفته شده است. حتی گاهی بهترین زبان برنامه نویسی موبایل بسته به اپلیکیشن در حال طراحی یا سیستمی که اپلیکیشن برای آن طراحی میشود، ممکن است که متفاوت باشد. نسبت به مزایا، معایب و هدف ساخت اپلیکیشن میتوان بهترین زبان برنامه نویسی مناسب پروژه، هدف و کسب و کار خود را انتخاب کرد.
همانطور که ممکن است تصور کنید، بهترین نرم افزار برنامه نویسی موبایل به شما امکان می دهد بازی ها را مستقیماً روی iPad خود ایجاد کنید. آموزش برنامه نویسی با گوشی هیچ رابط کشیدن و رها کردن مانند لایتنینگ لب وجود ندارد، هر چند رابط کاربری خوبی برای انتخاب رنگ ها یا تصاویر وجود دارد. در اینجا، شما واقعاً باید کدنویسی را شروع کنید، که یک راه عالی برای کثیف کردن دستان شما در برنامه نویسی واقعی است. برنامهنویسی اندروید مانند بسیاری از حوزههای برنامه نویسی، شغلی پرتقاضا و با درآمد مناسب در دنیای امروز است و افراد زیادی در موقعیتهای شغلی مختلف از کارآموز تا حرفهای، در آن مشغول کار هستند. اگر شما هم قصد شروع برنامهنویسی و ساخت اپلیکیشنهای اندروید را دارید، در این مقاله سعی میکنیم تا پیشنیازهای ورود به حوزه مذکور و بهترین زبانهایی که میتوانید با آنها ساخت برنامه را شروع کنید، با هم بررسی کنیم.
دستگاههای موبایل، بهویژه گوشیهای هوشمند، به حدی تکامل یافتهاند که میتوانند از نظر قدرت خام با لپتاپهای پایینتر رقابت کنند، اما همچنان تحرک و کارایی انرژی را حفظ میکنند. البته، اندازه صفحه نمایش و ورودی نگرانی های بزرگی خواهد بود، به خصوص در مورد گوشی های هوشمند. اما با لوازم جانبی مناسب یا تبلت مناسب، میتوانید در هر نقطهای پایین بیایید و برخی از خطوط کد را بدون مژه زدن چکش کنید. بهترین برنامه های موبایل برای کدنویسی و یادگیری در حین حرکت با نزدیک شدن به تعطیلات، احتمالاً زمان آزاد برای کشتن خواهید داشت. حتی اگر اهل بازی باشید، می توان از چنین لحظاتی برای شروع یک پروژه جدید یا یادگیری چیز جدیدی استفاده کرد.
این اپلیکیشنها به برنامه نویسان این امکان را میدهند تا بتواندد قابلیتهای کلیدی را سفارشیسازی کنند و ممکن است هزینه بیشتری نسبت به سایر فناوریهایی مثل توسعه چندپلتفرمی یا وباپلیکیشنها داشته باشند. مدت زمان فیلم آموزش برنامهنویسی اندروید پیشرفته ۲۵ ساعت و ۴۵ دقیقه و مدرس آن، محمد مهدی علیزاده است. این دوره که در این بخش از مطلب برنامه نویسی اندروید با گوشی های اندروید معرفی شده برای افرادی مناسب است که به مباحث مقدماتی و تکمیلی برنامهنویسی اندروید تسلط دارند و درصدد فراگیری مباحث پیشرفته آن هستند. مدت زمان فیلم آموزش برنامهنویسی اندروید مقدماتی ۱۶ ساعت و ۸ دقیقه و مدرس آن، محمد مهدی علیزاده است. این دوره که در این بخش از مطلب برنامه نویسی اندروید با گوشی های اندروید معرفی شده برای افرادی مناسب است که قصد فراگیری برنامهنویسی اندروید را از پایه و از مباحث مقدماتی دارند.
بخش فرانت اند موبایل، دادههایش را از بخش بک اند با استفاده از خدمات مختلفی به نام «رابط برنامه نویسی اپلیکیشن» (Application Programming Interface | API) به دست میآورد. در برخی از موارد این APIها ممکن است به همان موجودیتی تعلق داشته باشند که اپلیکیشنهای موبایل را توسعه میدهند. در مواردی دیگر، امکان دارد که API با یک واسطه کنترل شود و دسترسی به اپلیکیشنهای موبایل از طریق برنامه تجاری انجام شود. آموزش برنامه نویسی رایگان با گوشی به سرعت ایدهها را حتی زمانی که از دسکتاپ ساده خود دور هستید آزمایش کنید. علاوه بر این، زمانی که بتوانید گوشی یا تبلت خود را جمع آوری کنید و به سرعت یک بازی یا برنامه را در کمترین زمان ممکن کدنویسی کنید، احتمالاً دوستان خود را شگفت زده خواهید کرد. Pythonista (iOS)پایتون یکی از معدود زبان های برنامه نویسی است که به دلیل قدرتش در عین شفاف و خوانا نگه داشتن زبان مورد تحسین قرار گرفته است.
اگر هنوز هم سوالی که از خودتان میپرسید "چگونه یک برنامهنویس خوب شویم است"، بهتر است حتما نگاهی به آموزش برنامهنویسی موبایل داشته باشید. هر دو پلتفرم iOS و Android تقاضای بسیار زیادی در بازار دارند و بسیاری از شرکتها به دنبال استخدام برنامهنویس موبایل هستند. میتوانید با یادگیری برنامهنویسی موبایل فرصت شغلی خوبی را برای خود فراهم کنید و از آن کسب درآمد کنید. در ادامه مسیر یادگیری برنامهنویسی موبایل اجازه دهید تا بیشتر درباره برنامهنویسی نیتیو IOS صحبت کنیم. برای برنامهنویسی نیتیو IOS شما باید به زبان برنامهنویسی سوئیفت مسلط باشید. تا پیش از منتشر شدن این زبان برنامهنویسی برنامهنویسان IOS برای طراحی اپلیکیشنهای خود از زبان آبجکتیو سی استفاده میکردند و زمانی که اپل زبان سوئیفت را معرفی کرد این توسعهدهندگان بسیار خوشحال شدند چراکه کار آنها بسیار سادهتر شده بود.
مدت زمان فیلم آموزش اصول و مبانی برنامه نویسی ۲ ساعت و سی و هشت دقیقه و مدرس آن، دکتر سید مصطفی کلامی هریس هستند. در این آموزش، مبانی برنامهنویسی شامل مباحث زیر مورد بررسی قرار گرفته است. در صورتی که برنامهنویس یک برنامه کاربردی مبتنی بر وب را توسعه دهد، داشتن یک نمایشگر مدیریت منبع (View Source Handler) الزامی است. View Source به کاربر این امکان را میدهد که کد منبع خود را با نوشتن آدرس URL در یک مرورگر، مشاهده کند. View Source Mobile به صورت یک افزونه در مرورگرهای موبایلی مانند اپرا موبایل (Opera Mobile)، دلفین (Dolphin) و فایرفاکس قابل استفاده است. به طور جایگزین، میتوان از برنامهای که به آن VT View Source گفته میشود استفاده کرد که به عنوان یک مرورگر مستقل دارای قابلیتهایی مانند افزونهها و ویژگیهای اختصاصی برای توسعهدهندگان است.
این روش نسبت به نرمافزارهای Native سریعتر، امکان رفع مشکلات و یا به روزرسانی نرمافزار بسیار راحتتر و هر زمان که بخواهید، میتوانید برای هر بستری که لازم باشد نرمافزار خود را منتشر کنید. این است ترتیب یک برنامهنویس موبایل شدن؛ البته نگران نباشید به شما زبانهای مربوط به دو سیستم عامل محبوب را خواهیم گفت. پس اگر بعد از خواندن این مقاله تصمیم شما برای شروع جدی است و نیاز به مشاوره در این زمینه داشتید، روی درسمن حساب کنید. امروز میخواهیم درباره برنامهنویسی موبایل صحبت کنیم و با آن بیشتر آشنا شویم. مهارت های سخت یک برنام نویس آن دسته از توانایی ها هستند که عموم افراد آنها را (علاوه بر کدنویسی برنامه موبایل) تنها ضروریات موفقیت در مسیر ساخت اپلیکیشن و تبدیل شدن به برنامه نویس موبایل می دانند. شما میتوانید بهعنوان یک کارمند در شرکتهای مختلف استخدام شوید و بسته به تخصصی که دارید بین 5 تا 30 میلیون در ماه درآمد داشته باشید.
به معنی تجارت است و این نام به خوبی بیانگر ویژگیهای خارقالعاده این زبان در تجارت میباشد. دلیل انتخاب این نام برای زبان سوئیفت این است که طراحان آن بدون شک مطمئن بوده اند که با طراحی سوئیفت تجارتهای مرتبط با برنامهنویسی در دنیا به شدت متحول خواهد شد. پس اگر به فکر آن هستید که در دنیای تجارت برای خود جایی پیدا کنید، تاکید میکنیم باید به سراغ این زبان بروید. با توجه به احساس نیاز توسعهدهندگان اندروید و به منظور پوشش دادن نقصهای زبان جاوا،kotlin متولد شد. برای نشان دادن سرعت و لذت این زبان میتوانیم بگوییم 100 خط کد برنامه جاوا با ده خط کد زبان kotlin جایگزین میشود و همانند جاوا، در ماشین مجازی جاوا اجرا میشود. در نرمافزارهای Hybrid بدلیل اینکه در مرورگر نرمافزار Native کدها اجرا میشوند، بازدهی پایینتری نسبت به آن دارند.
یکی از مسائلی که توسعه دهندگان در ساخت و ایجاد برنامههای موبایل به صورت بومی با آن مواجه میشوند، این است که این نوع از برنامه نویسی موبایل به مجموعهای از مهارتهای بسیار تخصصی نیاز دارد. با این حال، جامعه پرتلاش و بزرگی از برنامه نویسان وجود دارند که میتوانند با مهارت برنامه نویسی خود، اپلیکیشنهای بومی موبایل را بسازند. همچنین محدودیتهای اندروید و فروشگاه «Google Play Store» (گوگلپلی) نسبت به iOS و فروشگاه «Apple App Store» (اپاستور) بسیار کمتر است. به عنوان مثالی از یک اپلیکیشن ایستا میتوان اپلیکیشنهای قدیمی آموزشی یا دیکشنریهای قدیمی را نام برد. اما در اپلیکیشنهای پویا میتوان قابلیتهای عملکردی مختلفی را به اجرا درآورد و برخی وظایف خاص را با آنها انجام داد. با استفاده از زبانهای مختلف در برنامه نویسی موبایل میتوان اپلیکیشنهایی برای پلتفرمهای مختلف ایجاد کرد.
البته در پاسخ برنامه نویسی موبایل چیست ؟ می توان پا را فراتر از این هم گذاشت. یعنی برنامه نویسانی وجود دارند که برنامه هایی می نویسند که علاوه بر قابلیت اجرا روی موبایل، در وب نیز قابل اجرا باشد. بنابراین باید بدانید که برنامه نویسی موبایل گسترده است و روز به روز پیشرفت می کند. مهم نیست شما از چه زبان برنامهنویسی یا تکنولوژیای استفاده میکنید، در هر صورت اگر فقط یک برنامهنویس هستید، این کتاب با 97 نکته کوتاه و فوقالعاده مفید به شما کمک میکند مهارتهای خود را با رویکردی جدید نسبت به مسائل توسعه دهید. ضمناً دانش عملی و اصولی این کتاب را میتوانید روی انواع مختلف پروژههای خود استفاده کنید.
شما هم اگر تجربه ای در این زمینه دارید، میتوانید با نوشتن آن در قسمت نظرات (همین پایین) این مقاله را کامل تر کنید. به نظر من برنامه نویسی موبایل (و مخصوصا توسعه اپلیکیشن های اندرویدی) یک حوزه بسیار عالی برای ورودی به دنیای برنامه نویسی میباشد. البته خود این حوزه ها به قدری گسترده شده اند که میتوانیم آنها را هم مانند یک دنیای دیگر در نظر بگیریم. گزینه بعدی که برای برنامه نویسی موبایل وجود دارد این است که از ابزارها یا فرم ورک هایی استفاده کنید که میتوانند یک اپلیکیشن را روی چندین پلتفرم بسازند. بستگی به نیازی که شما دارید، تعداد زیادی از این راه حل ها تولید شده اند و میتوانید از بین آنها انتخاب کنید. اگر نخواهیم برای iOS برنامه بسازیم، پس حتما برای اندروید (یا شاید هردوی آنها) برنامه نویسی میکنیم.
این بدان معنا است که شما اگر بتوانید این زبان را بیاموزید، خواهید توانست اپلیکیشنهای کامل و جامعی با کارایی و سرعت بالا برای سیستم عامل اندروید بنویسید. یعنی شما پس از یادگیری جاوا قادر به نوشتن هر نوع اپلیکیشنی خواهید بود و هیچ محدودیتی در این زمینه برای شما وجود نخواهد داشت. در واقع میتوان گفت که جاوا برای کسانی که میخواهند کارهای بسیار جدی و حرفهای انجام دهند، انتخاب خوبی است. قطعاً حرفهای زیادی درباره انتخاب بهترین پلتفرم برای برنامهنویسی موبایل شنیدهاید اما گفتگوهای پیرامون این موضوع ممکن است گیجتان کند. اگر درباره انتخاب از بین دو سیستمعامل پیشتاز یعنی iOS و Android مردد هستید، باید به خاطر بسپارید که موفقیتتان، در گرو طراحی یک برنامه کارآمد و یک رابط کاربری جامع است. انتخاب شما مستقیماً روی معیارهایی مثل انعطافپذیری و سهولت یا دشواری ساخت برنامه و همینطور گستردگی جامعه کاربران هدف تأثیر میگذارد.
میتوانیم بگوییم تنها چیزی که بین این پلتفرم ها و نابودی قرار گرفته است، گذر زمان است. اگر اصطلاحاتی توی متن وجود داره که معنی اونها رو نمیدونین، قسمت آخر مقاله توضیح چند تا از اونها به همراه لینک مقاله کاملشون رو قرار دادم.
برنامه نویسی تراش cnc